2020-02-29
Archives :
stiri
(0000-00-00)
Dernière mise à jour: 2014-02-23 10:57 EET
Bucuresti ¨C Situatia in interiorul USL, alianta aflata la guvernare in Romania, s-ar putea clarifica, luni, cand se va discuta, din nou, despre componenţa guvernului. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut PNL să prezinte, pana luni, lista propunerilor pentru funcţiile din guvern care le revin, în timp ce liberalii au subliniat că îşi menţin vechile propuneri şi aşteaptă decizia primului ministru. Victor Ponta a lansat un apel la moderaţie si dialog pentru salvarea USL şi şi-a exprimat speranţa ca, în zilele următoare, să fie găsite soluţii pentru continuarea actualei guvernări. La randul sau, copresedintele liberal al USL, Crin Antonescu, suspecteaza PSD ca doreste sa elimine PNL din cabinet si sa formeze unul nou, cu ceilalti doi parteneri mai mici, PC si UNPR.
Bucuresti - O echipă de experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii va ajunge, luni, la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti, unde va ajuta la verificarea liniei de producţie a vaccinului antigripal, după ce 400 de mii de doze nu au mai putut fi puse pe piaţă, pe motiv că au o concentraţie mare de alergeni. După verificări, specialiştii vor stabili măsuri pentru eliminarea deficienţelor, pentru ca pe viitor vaccinul să fie produs în mod corect fără nici un fel de risc. Ultimul Raport al Centrului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile arată că, până pe 16 februarie, cazurile de gripă erau sporadice. În schimb, în Ungaria, epidemia ia proporţii şi autorităţile române de la frontieră recomandă evitarea călătoriilor în ţara vecină.
XXX - Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă şi de securitate, Catherine Ashton, i-a îndemnat pe liderii politici ucraineni să acţioneze în mod responsabil pentru a păstra integritatea teritorială şi unitatea ţării. Şi Statele Unite au facut apel la părţile implicate în conflict să pună capăt violenţelor şi să se concentreze pe un dialog paşnic şi democratic. Sambata, noua majoritate parlamentară de la Kiev, dominată de fosta opoziţie, a adoptat hotărârea cu privire la înlăturarea din funcţie a preşedintelui Viktor Ianukovici şi organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate pe 25 mai. De asemenea, deputaţii au votat reintrarea în vigoare, începând de astăzi, a Constituţiei din 2004 si eliberarea din detenţie a ex-premierului Iulia Timoşenko, opozanta lui Ianukovici. Structurile de forţă au declarat că sunt de partea poporului. Pe de alta parte, evoluţia situaţiei din Ucraina a fost criticată de Federaţia Rusă care consideră că opoziţia a încălcat acordul semnat vineri de Viktor Ianukovici si liderii opozitiei. Acordul prevedea, intre altele, formarea unui guvern de uniune naţională. In Ucraina, demonstratiile au inceput in noiembrie, dupa ce regimul Ianukovici a refuzat sa semneze acordul de asociere la UE. Acestea au degenerat in violente de strada soldate cu zeci de morti si sute de raniti.
You need Flash player 8 to play this

Ecoutez la leçon 148
 
Bookmark and Share
WMA
64kbps : 1 2 3
128kbps : 1 2 3
MP3
64kbps : 1 2 3
128kbps : 1 2 3
AAC+
48kbps : 1 2 3
64kbps : 1 2 3
Ecoutez ici
Voici les repères horaires de réception des émissions du Service Français de RRI:
Heure (TU) 10.00 - 11.00
01.00 - 02.00 16.00 - 17.00
05.00 - 05.30 20.00 - 20.30


La mascotte historique de RRI